Våldtäkt

Halv tittar på tvåan där de diskuteras våldtäkt och sexuallagstiftning osv. Så är de en kärring som gjorde mig så fruktansvärt förbannad. Hon satt och sa "De är många som frågar sig "var de en våldtäkt jag var med om?" och om man frågar de är svaret NEJ. Är man osäker så var de ingen våldtäkt"
Hur sjutton kan man säga så?! Jag har läst trådar på forum där tjejer skriver saker som "när jag och min man hade sex igår så hade han analsex med mig. Har pratat om de innan och jag har alltid sagt nej. De gjorde jätteont! Grät och bad honom sluta, men han sa efter att de var så skönt och han var så nära att han inte kunde sluta direkt. Var de våldtäkt? Gråter hela tiden.. Men han är ju min man"
Skulle detta INTE vara våldtäkt? Bara för hon var osäker på om de kunde vara våldtäkt när de var hennes man? Detta är ett exempel ur verkligheten, och jag är ganska ordentligt säker på att hon inte är ensam om tankar som dessa. Var de verkligen våldtäkt, jag gick ju med på de ena och sen gick han ett steg längre, då kanske de var mitt fel? Jag var ju så full, jag kanske inte sa nej tillräckligt tydligt? osv osv. SJÄLVKLART kan de vara våldtäkt även om offret i fråga inte är säker på om de skulle rubriceras som det!
'**'
Agapi

Kommentarer
Postat av: Ania

Det där är ju skitkonstigt sagt! Håller med dig helt, fastän man tvekar så kan det vara solklar våldtäkt! Jag tror att just tjejer som är i ett fast förhållande (eller i ditt exempel gift!) har lite tanken att man då inte riktigt KAN bli våldtagen, för pojkvännen vill ju en väl "egentligen".Jag har själv varit med om en väldigt jobbig och tveksam grej sexuellt. Å ena sidan; jag ville inte mer, men det ingick i leken att jag skulle "låtsas" kämpa emot. Å andra sidan: det ingick i leken, så hur skulle han fatta att jag inte ville? Ja, du förstår... Där kan jag undra; är det våldtäkt/sexuellt utnyttjande om killen verkligen (?) inte fattar vad han gör? Blir ju en knepigare situation.

2010-12-21 @ 22:03:03
URL: http://nolovestory.wordpress.com
Postat av: Julia

men guud sitta i tv och säga sånna puckade saker, hoppas ingen hörde! x( skämt åsido klart det kan vara svårt att veta vart gränsen för vad som kan kallas våldtäkt går. speciellt när man vet att det tyvärr är så många omständigheter som räknas för att man ska kunna få någon dömd för våldtäkt. helt klart är det ju iaf att man visst kan vara osäker fast det rör sej om en riktig våldtäkt. hur många som helst som lägger skulden på sej själva ju, så jävla fel.

2010-12-21 @ 23:03:11
URL: http://littlemisstrouble.blogg.se/
Postat av: Agapi

Ja de är ju ingen lätt fråga precis. Men de finns ju hur många som helst som tvekar, lägger skulden på sig själva osv. De är ju knappast en ovanlighet att våldtagna kvinnor innan blivit nedbrutna psykiskt och kanske inte litar på sina egna känslor längre eller tror att hon har något att säga till om.Ania. De låter fruktansvärt att vara i en sån situation. Hoppas du är mer rädd om dig och använder stop ord om du leker! Dessutom måste det ju vara fruktansvärt för en vettig kille att få veta i efterhand att han utsatt någon för ett övergrepp utan att ens veta om de.På tal om allt detta så pratade dom senare på uppdrag granskning om de där fallet med en tjej som blev våldtagen och hela skolan/byn ställde sig på våldtäktsmannens sida trotts att han blivit dömd. Så när de berättat för prästen(tror jag?) att han efter skolavslutningen hade våldtagit ytterligare en tjej och får frågan hur de känns att få veta de och han svarar "ja man tappar ju luften. Stackars kille... ah och tjejen är de ju synd om oxå". Höll på att kräkas! Vilka jävla idioter de finns!

2010-12-22 @ 00:11:48
URL: http://ilovegreece.blogg.se/
Postat av: Ania

Jo, jag vet, jag har aldrig berättat för honom. Kändes onödigt. Det var typ första gången vi spenderade natten ihop så att säga... Vi blev ihop senare. Det slog mig nog rätt lång tid efter hur det faktiskt lång tid. Snacka om förnekelsens makt? ;o Faktiskt inte jättetraumatiskt efteråt, även om det just den natten kändes skitjobbigt att smälta...Usch den sjuka situationen med den stackars flickan gör mig så ARG! Jag fattar inte hur folk kan bete sig såhär!? Det är vidrigt hur jämställdheten står blickstilla i ett samhälle som påstår sig vara såååå modernt... Jag blir äcklad.Det är verkligen en förbannelse att vara född till kvinna ibland.2010-12-23 @ 22:02:31
URL: http://nolovestory.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0