Själakistan

Läste ut Ann Rosmans "själakistan" igår kväll. Helt underbar bok! Verkligen att rekommendera för er som gillar däckare och är inne på lite mystiska saker. Här handlar de mycket om häxprocessen. Har googlat på allt möjligt rörande detta efter. Ska nog ta och klicka hem ett par böcker i ämnet oxå. Medeltid, pest, häxor, spöken... alla typer av mystik rörande liknande saker. Dock väldigt svårt tycker jag att hitta intressant och välskrivna böcker i ämnen som dessa. Men fick lite tips i slutet på själakistan om olika böcker och hemsidor som jag ska kolla upp.

Dessutom utspelar sig böckerna (Ann Rosman har även skrivit fyrmästarens dotter) i mina "hem trakter" mycket runt området i Göteborg där jag växt upp, och huvudområdet är Marstrand där jag spenderat många sommrar och har mycket anknytning till. Tex hade min morfars farmor en av de första butikerna på ön och i själakistan begås ett mord hemma hos min mammas kusin.
Så av en total slump gick vi in i en liten bokaffär idag. En LITEN, i närheten av där vi bor (dvs inte mitt i stan) där jag kanske varit två tre gånger i hela mitt liv. Tror ni inte hon sitter och signerar böcker där? Skitkul. Så vi fick prata lite och hon berättade att hon skickat in tredje boken för bara någon dag sen. Pirater är tydligen temat. Kan inte vänta tills jag får börja att läsa den!
När jag kommer till Göteborg i sommar så ska jag absolut åka ut till Marstrand och besöka fästningen för första gången på måånga år, och ta en sväng för att se på offerstenen osv. Iaf är hennes böcker helt underbara, läs läs läs!
'**'
Agapi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0